Kérdése van? Hívjon minket! +36309773137

Blog

A 3D nyomtatás egyre népszerűbb hobbi és ipari tevékenység, amely számos lehetőséget kínál a kreatív alkotásra és a hasznos tárgyak előállítására. A 3D nyomtatás során azonban nem mindegy, hogy milyen anyagot használunk a nyomtatandó alkatrészhez vagy tárgyhoz. A filamentek (nyomtató kellékanyagok) különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolják a nyomtatás minőségét, sebességét és költségét.

De hogyan válasszuk ki az ideális filament fajtát egy adott felhasználású nyomtatandó alkatrészhez vagy tárgyhoz? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Milyen filamenteket ajánlunk a fila-ment.hu webáruházából? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni.

-A 3D nyomtatás technológiája robbanásszerű fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, amelynek köszönhetően ma már számos különböző technológiával készíthetünk 3D nyomtatott tárgyakat. Azonban két ilyen technológia, az FDM és az SLA, kiemelkedik a tömegből.

Ez a cikk bemutatja ezeknek a technológiáknak az előnyeit és hátrányait, hogy segítsen kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet.

Nagyon fontos, hogy a nyomtatás első rétege erősen tapadjon a nyomtató asztalhoz, hogy az alkatrész többi rétege erre az alapra épülhessen. Ha az első réteg nem tapad az építési platformhoz, az később problémákat okozhat. Az első réteg tapadási problémáival sokféleképpen lehet megbirkózni, ezért az alábbiakban több tipikus okot is megvizsgálunk, és elmagyarázom, hogyan tudod megoldani azokat.

A 3D nyomtatás - más néven additív gyártás - egy olyan gyártási folyamat, amely fizikai 3D tárgyakat hoz létre egy adott anyag rétegről rétegre történő lerakásával. Számos különböző technikát lehet alkalmazni a 3D nyomtatáshoz, amely során műanyag, üveg vagy akár fém is lehet a választott anyag. A módszertől vagy anyagtól függetlenül a 3D nyomtatási technológia világszerte forradalmasította a tervezési és gyártási iparágakat, mivel lehetővé tette a mérnökök és a tervezők számára, hogy közvetlenül a digitális 3D modellekből hozzanak létre összetett alkatrészeket. Az elmúlt évtizedben azonban messze a mérnöki világon kívülre is elterjedt, és lehetővé tette, hogy a barkácsolók és hobbisták széles közönsége vásároljon és használjon otthon 3D nyomtatókat. Ezzel a cikkel a műszaki és nem műszaki érdeklődők számára egyaránt érvelek a 3D nyomtatók otthoni használata mellett!

Ha még sohasem használtál PLA nyomatószálon kívül más anyagot, vagy még csak most ismerkedsz a 3D nyomtatás világával, akkor ez a cikk neked íródott.

5 olyan anyagot mutatok most neked, amit mindenképp ajánlott kipróbálni, mint hobbi, mint ipari célokra egyaránt.